Portret

Portret…het is een raar fenomeen.Veel mensen willen zelf niet graag echt poseren voor een portretfoto, maar gek genoeg maakt tegenwoordig zowat iedereen een selfie, het liefst met zo’n domme stick in de lucht. Alsof een Iphone en Galaxy nummer zoveel automatisch mooie foto’s zouden maken. Dat is eigenlijk hetzelfde als aan mij een goede kwast en dure verf geven en dan denken dat ik Rembrandt wordt. Laat eens een echt portret maken met mooie belichting. Gewoon bij jou thuis. Na 2 minuten is het niet eng meer.

rob wander fotografie portret    rob wander fotografie portret albrinkRob Wander Fotografie kameraexpreszo.nl portret Rob Wander Fotografie kameraexpreszo.nl portret Rob Wander Fotografie kameraexpreszo.nl portret Rob Wander Fotografie kameraexpreszo.nl portretportret Rob Wander Fotografie kameraexpreszo.nl portretfotografie keznlRob Wander fotografie kameraexpreszo.nl keznl portret Marianrob Wander Fotografie Kameraexpreszo.nl MarianRob Wander Fotografie Kamereaexpreszo.nl keznl nydia portretrob wander fotografie kameraexpreszo.nl portret

Terug naar portfolio menu

Wat is een portret volgens Wikipedia:

Een portret is een artistieke voorstelling van een persoon of een groep. Dit kan bijvoorbeeld een foto van iemands hoofd of buste zijn.
Portretten zijn vaak eenvoudige afbeeldingen van het gezicht zonder veel creativiteit. De opzet is te tonen hoe de persoon eruit ziet, met soms wat artistiek inzicht in zijn of haar persoonlijkheid. Meestal is herkenbaarheid van het gezicht het belangrijkst.
Een portret waar twee personen op zijn afgebeeld wordt een dubbelportret genoemd, een met meer dan twee personen een groepsportret. Portretten worden vaak gemaakt naar aanleiding van een gebeurtenis of ter herinnering. Portretfotografie is een commerciële industrie in de hele wereld.